Välkommen till Fjällexpressen!

 

Bokningen för säsongen 2020/2021 är nu öppen.

Semestern börjar redan när du kliver på bussen och du kan tryggt, bekvämt och prisvärt ta dig till destinationen utvilad.
Fjällexpressen tar dig fossilfritt till svenska fjällen. Vi reser från Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Stockholm och tar dig till skidorterna i Sälen, Trysil och Idre.
Boka din resa direkt online i rullarna ovan, här väljer du önskad påstigningsplats och slutdestination.

 

En säker resa, tillsammans.

 

Bästa resenär.

Det är speciella tider i världen, vi på Fjällexpressen tar situationen med Covid-19 och smittspridningen av viruset på högsta allvar. Under rådande situation, i föränderliga tider, följer vi på Fjällexpressen noga utvecklingen. Från vår sida gäller det framförallt att lyssna på myndigheter och rekommendationer. För din trygghet har vi på Fjällexpressen vidtagit flera åtgärder kring och ombord våra bussar inför och över säsongen 2020/2021, allt för att du som resenär ska känna dig säker på din resa. En av de viktigaste aspekterna för att reducera risken för smittspridning är att hålla avstånd. Vi begränsar antalet passagerare för att säkerställa ett säkert resande, antalet styrs av busstorlek och storlek på respektive bokningssällskap. Städning och bussvård är alltid viktigt, men under rådande situation lägger vi ytterligare fokus på regelbunden rengöring och desinficering av bussen efter varje genomförd resa. Vid uppehåll och rast på varje resa med Fjällexpressen genomförs dessutom desinficering och torkning av ledstänger i bussen. Hanteringen av bagage och lastning kommer att följas av restriktioner i fråga om avstånd. Fjällexpressens chaufför är utrustad med skyddshandskar för att reducera risken för direkt kontakt mellan chaufför och resenär. Ombord på våra bussar finns alltid handsprit. Önskar du bära munskydd välkomnar vi det ombord på Fjällexpressens bussar. Vi rekommenderar att du som resenär bokar en platsreservation på din resa. Vänligen, undvik i första hand att boka en plats bredvid upptaget säte om du inte känner personen och reser i sällskap. För dig som reser själv rekommenderar vi att ni i första hand bokar singelplatserna på vänster sida i körriktning. Mer information om platsreservation hittar du under våra resevillkor.


Fjällexpressens råd och rekommendationer för en säker resa

 • Fjällexpressen välkomna dig som är frisk och kry ombord.
 • Vid symptom på förkylning eller sämre allmäntillstånd uppmanas Fjällexpressens chaufförer att stanna hemma och bli ersatt av annan chaufför. Det gör chauffören till sin närmaste trafikledare. Chaufförer som vistats i högriskområden klassade av UD tar vi kontakt med för att göra enskild riskbedömning.
 • Under rådande situation erbjuder vi fri avbokning senast 60 timmar innan resa vid tecknat avbeställningsskydd. Utan avbeställningsskydd hos Fjällexpressen återbetalas inte resan.
 • Fjällexpressen garanterar extra och regelbunden rengöring och desinficering av bussen efter varje resa.
 • Ombord på Fjällexpressen finns alltid handsprit.
 • Ombord prioriteras avstånd och bussen bokas endast till en bestämd bokningsgräns.
 • När du bokar och betalar din resa på vår hemsida erhåller du din biljett och bekräftelse digitalt. På så sätt undviker vi kontant- och dokumenthantering mellan resenär och chaufför.
 • Håll och respektera avstånd vid på- och avstigning samt vid bagagehantering. Det skapar en trygghet för dig som resenär, men även för dina medresenärer.
 • Resenärens bagage placeras utanför bussen enligt direktiv och överenskommelse med chaufför, detta för att reducera en direkt kontakt mellan chaufför och resenär. Fjällexpressens chaufförer hanterar resenärens bagage med skyddshandskar vid på- och avstigning.
 • Fjällexpressen kan under säsongen komma att installera skyddsbarriärer: till exempel mellan passagerare och chaufför. Första raden, bakom chauffören, kommer alltid hållas fri och är såvida inte bokningsbar.
 • På varje resa kommer vår chaufför i kontakt med många resenärer. För att inte utsätta chauffören för smittrisk kan du som resenär bli ombedd att stiga ombord genom bakdörren.
 • Vid stopp för på- och avstigning öppnar Fjällexpressens chaufför dörrarna automatiskt. Du som resenär behöver alltså inte röra knappar eller handtag.
 • Alla avgångar med Fjällexpressen för säsongen 2020/2021 finns tillgängliga här på vår hemsida. Välj hållplats för önskad på- och avstigning i rullen ovan för att boka, eller läs mer under fliken tidtabell ovan.

 

Nu längtar vi till fjällvärlden, tillsammans gör vi resan säker för alla, vi ses ombord!
Teamet på Fjällexpressen

Tel: 031-7008802
Mail: info@fjallexpressen.se

PS. Följ gärna Fjällexpressen på Facebook, här uppdaterar vi med de senaste nyheterna.